Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 4/2010

Pieczenie Jest Proste 4/2010

Zbliża się pora pożegnania z latem i pogodzenia się z nastaniem jesieni – niestety często pochmurnej i deszczowej. Nie zapominajmy jednak o zaletach jesieni, która co roku suto obdarowuje nas pysznymi owocami: jabłkami, gruszkami i śliwkami! Wypieki uszlachetnione tymi aromatycznymi darami w wyjątkowo smakowity sposób osłodzą nam jesienny czas. Wybierać możecie spośród placków, tortów, serników, strudli, pączków, słodkich bułeczek i wykwintnych tortów. Słowem – w niniejszym numerze znajdzie się specjał na każdą okazję i na każdy gust!

 

SPIS TREŚCI:

Tort ze śliwkami i z kremem

Placek orzechowo-śliwkowy

Placek śliwkowy z polewą

Szarlotka z marcepanem

Soczysty sernik ze śliwkami

Tort czekoladowy z gruszkami

Drożdżowe bułeczki ze śliwkami

Savarin ze śliwkami

Tort śliwkowy z ajerkoniakiem

Placek śliwkowy z bezą

Tort z kremem winno-śliwkowym

Ciasto z jabłkami i kremem

Śliwkowe wiatraczki

Twarogowe knedle ze śliwkami

Pączki ze śliwkami

Ślimaczki ze śliwkami i marcepanem

Ciasto jabłkowo-śliwkowe

Placek śliwkowy z kruszonką

Strudel ze śliwkami

Ciasto drożdżowe z nadzieniem

Placek z masą ryżową i śliwkami

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne