Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 3/2010

Pieczenie Jest Proste 3/2010

Lato coraz bliżej, coraz bliżej też do zbioru truskawek, jeżyn, malin, porzeczek, agrestu, jagód… Słowem – niebawem będziemy mieli pod dostatkiem świeżych owoców. Szkoda byłoby nie wykorzystać ich do przyrządzenia wyśmienitych domowych wypieków. A jest w czym wybierać: ciasta kruche, ucierane, biszkoptowe, drożdżowe. A wszystkie uszlachetnione aromatycznymi owocami lub kremami. A jeśli macie ochotę na owocowe ciasto? Żaden problem – do smakowitych placków, rolad, serników, tortów i babeczek doskonale nadadzą się także owoce mrożone!

 

SPIS TREŚCI:

Tort z kaszą manną i owocami

Ciasto z borówkami

Sernik z mango i malinami

Placek porzeczkowy z bezą

Torcik z kremem i porzeczką

Czekoladowe muffinki z borówkami

Czekoladowe babeczki z jeżynami

Tort rabarbarowo-truskawkowy

Minitorciki z brzoskwinią i jagodami

Drożdżowe ślimaczki z budyniem i owocami

Sernik z malinami

Ciasto z kremem waniliowym i borówkami

Tort z jeżynami i kremem limonkowym

Truskawkowy deser

Placek z białą czekoladą i malinami

Owocowy placek na ciepło

Babeczki z malinami

Rolada z kremem

Tort z agrestem i porzeczką

Tort kokosowo-jogurtowy z truskawkami

Ciasto orzechowe z porzeczką

Placek korzenny z jagodami

Ciasto drożdżowe z kremem i owocami

Ciasto jogurtowe z owocami

Serce z marcepanem i brzoskwiniami

Torcik egzotyczny

Tort z kremem

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne