Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie jest Proste 2/2010

Pieczenie jest Proste 2/2010

Z czym kojarzy się Wam biszkopt? Z biszkoptową roladą? Z tortem przekładanym pysznym kremem? A może wolicie biszkoptowe placki lub minibabeczki? W tym numerze propozycje, które utrafią w gust każdego miłośnika biszkoptów! I bez znaczenia, czy ma to być dodatek do popołudniowej kawy czy też słodki specjał z okazji ważnej uroczystości. W osiągnięciu kulinarnego sukcesu pomogą Wam szczegółowe opis wykonania, jak i liczne zdjęcia, obrazujące kroki przygotowania wykwintnego wypieku. Życzymy przyjemnego pieczenia i smacznego!

 

SPIS TREŚCI:

Tort ponczowy

Tort sernikowo-jabłkowy

Rolada z kremem i wiśniami

Tort jogurtowo-ananasowy

Tort cappuccino

Orzechowa rolada z kremem i truskawkami

Tort sernikowy z morelami (bez pieczenia)

Tort z wiśniami i kremem kawowym

Kolorowy tort „od serca”

Sernikowy tort z brzoskwiniami

Ciasto „nugatowe fale”

Tort makowo-cytrynowy

Tort dla rodziców

Tort ananasowy z krokantem

Rolada z ziarnami i kremem czekoladowym

Rolada ananasowo-kokosowa

Rumowe ba becz ki z krokantem

Ubijanie piany z białek

Kilka dobrych rad

Sposób na udany biszkopt

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne