Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 6/2009

Pieczenie Jest Proste 6/2009

Nic nie smakuje tak dobrze jak domowe wypieki. Czasem warto więc poświęcić kilka wolnych chwil, by później móc delektować się niepowtarzalnym smakiem własnych wyrobów. Okazji ku temu jest wiele: przyjęcie, urodziny bądź po prostu chęć uatrakcyjnienia niedzielnego relaksu przy popołudniowej kawie lub herbacie. A może brakuje Wam pomysłu na wykwintne słodkości godne świątecznego stołu? W tym numerze jest to, czego szukacie!

 

Spis treści

Ciasto z wiśniami i kruszonką

Sernik z pieczonymi jabłkami

Placek marmurkowy z mandarynkami

Szarlotka z miodową polewą

Ciasto z gruszkami

Ptysiowy wianek

Placek drożdżowy ze śliwkami

Babka wigilijna

Sernik pieczony bez spodu

Wianek frankfurcki

Keks z portwajnem

Tort z rumową nutą

Ciasto marchewkowe z czekoladą

Orzechowy tort z whisky

Strudel z jabłkami

Orzechowy warkocz

Strudel z gruszkami

Babka po wiedeńsku

Kakaowy tort z wiśniami

Ciasto bakaliowe

Tort z kremem wiśniowym

Tort szwarcwaldzki

Drożdżowy wianek adwentowy

Śmietankowy tort z dynią

Świąteczna strucla z marcepanem

Strucla

Strucla twarogowa

Strucla makowa

Świąteczny chleb z orzechami

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne