Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 5/2009

Pieczenie Jest Proste 5/2009

Wypiek z blachy może przybrać wiele smakowitych postaci. Wśród propozycji zamieszczonych w niniejszym wydaniu wariacje na spodzie kruchym, drożdżowym i biszkoptowym, placki na bazie ciasta serowego i francuskiego. Wypieki wzbogacone aromatycznymi owocami, słodkimi kremami i bakaliami. Nie zabraknie też wariantów warzywnych. Słowem: znajdzie się coś na każdy gust i każdą okazję. W osiągnięciu kulinarnego sukcesu pomogą Wam zdjęcia i szczegółowe instrukcje.

Spis treści:

Sernik z mandarynkami

Placek agrestowy z polewą śmietankowo-marcepanową

Placek drożdżowy z owocami i bakaliami

Śmietankowy placek z migdałami

Placek sernikowy z wiśniami

Śmietankowy placek z bakaliami

Sernik zdobiony owocami

Kakaowy biszkopt z kremem i herbatnikami

Owocowe kwiaty na cieście francuskim

Serowy placek z wiórkami kokosowymi

Tiramisu

Biszkopt z kremem i truskawkami

Placek z kiszoną kapustą i boczkiem

Placek z cukinią i pomidorami

Szwarcwaldzki placek z jabłkami

Śliwkowy przekładaniec z sosem

Placek jagodowy z kruszonką

Placek z jabłkami i owocami jagodowymi

Wielkanocny specjał

Sernik wykwintny

Właściwe wyłożenie blachy ciastem

Zimne ciasto drożdżowe

Sposób na udane ciasto drożdżowe

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne