Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 4/2009

Pieczenie Jest Proste 4/2009

Soczyste, aromatyczne śliwki należą do najbardziej lubianych owoców. Są nie tylko zdrowe, ale i wyjątkowo smaczne! W tym numerze przedstawiamy bogaty asortyment przepisów na znakomite wypieki z wykorzystaniem śliwek, idealnie komponujących się z różnego rodzaju dodatkami: twarogiem, marcepanem, czekoladą, kremami. Ciasta kruche, drożdżowe, ptysiowe, biszkopty, strudle, placki z blachy, wykwintne torty  – wśród tak urozmaiconej oferty z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie!

 

 

Spis treści:

Ciasto śliwkowo-śmietankowe

Tort śliwkowy z bezą

Placek ze śliwkami i kruszonką

Ciasto śliwkowe z winem

Tort mirabelkowo-śliwkowy

Placek śliwkowy z ziarnami dyni

Ciasto śliwkowe z płatkami owsianymi

Bułeczki z nadzieniem śliwkowym

Śliwkowe ślimaczki

Śliwkowa rolada

Placek śliwkowy z marcepanem

Placek z budyniem i śliwkami

Tort „śliwkowe marzenie”

Ciasto śliwkowo-orzechowe

Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Śliwkowy tort bez pieczenia

Tarta śliwkowa z czekoladą

Strudel śliwkowy

Strudel śliwkowo-twarogowy

Śliwkowe paluszki

Tarta śliwkowa z marcepanem

Talarki śliwkowe z likierem

Przygotowanie śliwek

 

 

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne