Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 3/2009

Pieczenie Jest Proste 3/2009

To doskonała okazja, by poznać smak domowych wypieków wzbogaconych tak lubianymi truskawkami. Aromatyczne i soczyste przyniosą orzeźwienie w czasie coraz bardziej upalnych dni. Będą wspaniałym komponentem placków, tortów i drobnych przekąsek. W numerze nie zabraknie też przepisów tworzących interesujące połączenia słodkich truskawek i kwaskowatego w smaku rabarbaru. Słowem: wśród zamieszczonych propozycji znajdzie się coś na każdy gust – wypieki na bazie ciast biszkoptowych, kruchych, ciasta francuskiego, ptysiowego. Nie zabraknie też owocowego sernika, jak i oryginalnych propozycji w postaci tortu sękaczowego lub rolady z nadzieniem lodowym.

 

Spis treści:

Truskawkowy sernik bez pieczenia

Babka rabarbarowa

Wianek z kremem i truskawkami

Tarta ricotta z rabarbarem

Tarta rabarbarowo-cytrynowa

Tort truskawkowo-jogurtowy

Placek wakacyjny

Tort truskawkowy

Kopiec z truskawkami i kremem

Biszkoptowa rolada z lodami

Tortoletki z truskawkami

Torciki z truskawkami

Torciki z ciasta francuskiego

Truskawkowy sernik

Truskawkowy rarytas

Truskawkowe wiatraczki

Muffinki z rabarbarem

Tort z nutką kakao

Tort truskawkowo-rabarbarowy

Placek „owocowe orzeźwienie”

Miodowe serce z truskawkami

Tort tiramisu z truskawkami

Ptysiowe serduszka

Truskawkowe marzenie

Tort sękaczowy

Kruche torciki z truskawkami

Rabarbarowe rożki

Orzechowy biszkopt z kremem

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne