Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie jest Proste 2/2009

Pieczenie jest Proste 2/2009

Żadne pieczywo nie smakuje tak wyśmienicie, jak to z własnego piekarnika! Zgodzą się z tym wszyscy, którzy mieli możliwość delektować się pieczywem domowego wyrobu, a ci, którzy jego smaku jeszcze nie znają, będą mieli teraz okazję, by się o tym przekonać. Oto zbiór blisko 25 przepisów na wyśmienite wypieki: od bułek i rogali, poprzez precle i chałki aż po aromatyczne bochenki chleba. Będziecie zaskoczeni wariacjami smakowymi: wszystko za sprawą rozmaitych rodzajów mąki, przypraw i bogatego asortymentu ziaren. Nie zabraknie też oryginalnych wariantów z dodatkami w postaci twarogu i drobnych wypieków z nadzieniem. Osiągnięcie kulinarnego sukcesu ułatwią pomocnicze zdjęcia i praktyczne wskazówki.

 

Spis treści:

Chleb maślany

Chrupiący chleb żytni

Chleb mieszany

Chleb słoneczny

Biały chleb z makiem i sezamem

Bagietka pełnoziarnista

Bagietka cebulowa

Bułki z posypką

Bułki na smalcu

Bułki żytnie z boczkiem

Włoski chleb wiejski

Chleb toskański na oliwie

Bułeczki owsiane

Twarogowe rogale

Aromatyczny chleb z doniczki

Chleb włoski z bazylią

Ciemny chleb pełnoziarnisty

Chleb pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika

Roladki z serem

Wykwintne warkocze

Drożdżowe chałki

Precle z sezamem

Warkocz z pikantnym nadzieniem

Chleb kokosowy

Przygotowanie ciasta chlebowego

Bułki – przepis podstawowy

Formowanie bochenków i bułek

 

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne