Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 1/2009

Pieczenie Jest Proste 1/2009

Wśród słodkich wypieków twaróg nie zawsze musi przybierać formę sernika. Może też być bazą smakowitych ciast i pysznych kremów. Tutaj twaróg staje się komponentem wyśmienitych placków z blachy, bakaliowej babki i minitorcików. Jest podstawą nadzienia rogali bądź puszystych kremów, którymi przekładamy delikatne biszkopty, uszlachetniamy ciasta kruche i drożdżowe. Oprócz tego w numerze wybór wykwintnych tortów, które swym smakiem zachwycą najbardziej wymagających smakoszy. Nie zabraknie też serników: z owocami, na kruchym spodzie lub delikatesowego upieczonego bez dodatku ciasta!

 

Spis treści:

Fale Dunaju z makiem i twarogiem

Twarogowa babka z bakaliami

Delikatny sernik bez ciasta

Tort Panama

Sernikowy tort z malinami

Biszkopt przekładany kremem

Tort „od serca”

Sernikowa szarlotka

Sernikowe z kremem

Tort z kremem i owocami

Twarogowe z pomarańczą

Z kremem i ananasem

Tort jabłkowy z winem

Jabłkowe torciki

Torciki morelowe

Sernik z wiśniami

Nadziewane rogale

Twarogowe talarki

Tort szampański

Ciasto z borówkami

Sernik z winogronami

 

Objętość: 32 str.

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne