Pieczenie jest Proste 6/2008

Pieczenie jest Proste 6/2008

Tak specjalna okazja wymaga równie odpowiedniego jej uczczenia. Dlatego też warto poświęcić nieco więcej czasu na skompletowanie słodkiego menu na świąteczny stół. Oto wyjątkowo bogaty zbiór wypieków, które ułatwią Wam to zadanie. Specjały – od małych ciasteczek, poprzez ciasta aż po wykwintne torty – osłodzą adwent i świąteczne dni, zachwycą Waszą rodzinę i gości.

 

Spis treści

Biało-zielony specjał

Dwukolorowe ciasto sękaczowe

Wykwintne pralinki

Ciasto z twarogiem i morelami

Aromatyczna gwiazda z winem

Bożonarodzeniowe ciasteczka:

Trójkąty z czekoladą i migdałami

Gwiazdki cappuccino z marcepanem

Ciasteczka orzechowe

Tort sękaczowy

Czekoladowa gwiazda z kremem

Tort amaretto z krokantem

Drożdżowy bałwanek

Keks anyżowo-migdałowy

Czekoladowa rolada z kremem

Asortyment wigilijnych ciastek:

Kruche talarki

Przekładane konfiturą

Migdałowe paluszki

Tort „szachownica”

Dwukolorowe ciasteczka

Drezdeńskie ciasto adwentowe

Marmurkowe z orzechami

Marmurkowy wianek z amaretto

Ciasto korzenne

Keksowy tort z rumem

Tort z ananasem i ajerkoniakiem

Ciasto pomarańczowe

Świąteczne muffinki

Waniliowe muszelki

Tort marcepanowy

Gofry w sosie jabłkowym

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne