Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 5/2008

Pieczenie Jest Proste 5/2008

Rodzinna uroczystość, przyjęcie, spotkanie w liczniejszym gronie – oto okazje, przy których najlepiej sprawdzają się wypieki z blachy. Ciasto kruche, ucierane, drożdżowe,  z kremem, czekoladą, kakao, bakaliami, owocami, kruszonką… Nie zabraknie też nadziewanego piernika, amerykańskich brownies, placka korzennego i sernika. Wśród tak bogatego wyboru każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno wielbiciel klasycznych placków, jak i mniej standardowych, oryginalnych wariantów.

 

Spis treści:

Ciasto z kremem waniliowym  

Kakaowe z kremem i wiśniami  

Czereśniowe z kokosem i imbirem  

Placek rabarbarowy

Szarlotka z polewą marcepanową

Jogurtowe z różowym grejpfrutem

Kakaowe z kremem i truskawkami

Tarta morelowa

Czekoladowe z brzoskwiniami

Placek migdałowy

Owocowe z orzeszkami ziemnymi

Egzotyczne kwadraciki  

Sernik z wiśniami

Makowo-gruszkowe

Kakaowe z migdałami

Nadziewany piernik

Placek korzenny z kremem

Placek porzeczkowy

Z owocami lata i kruszonką

Orzechowe brownies z wiśniami

Brownies marmurkowe

Orzechowe trójkąty

Śliwkowe z pistacjami  

Trójkąciki

Romby z białą czekoladą

Placek „łaciaty”

Śliwkowe z kruszonką

Dyniowo-jabłkowy smakołyk

 

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne