Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 4/2008

Pieczenie Jest Proste 4/2008

SZARLOTKI

Soczyste, aromatyczne jabłka należą do najbardziej lubianych owoców. Są nie tylko zdrowe, ale i wyjątkowo smaczne! W tym numerze przedstawiamy 24 przepisy na znakomite wypieki z wykorzystaniem jabłek. Ciasta kruche, drożdżowe, biszkopty, strucle, placki z blachy, nadziewane rożki, ciasta na bazie twarożku, pikantna zapiekanka, torty z kremem – wśród tak urozmaiconej oferty z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie!

 

Spis treści

Szarlotka wykwintna

Szarlotka owsiana

Tarta makowo-jabłkowa

Jabłkowy wianek

Szarlotka hiszpańska

Tort jabłkowo-migdałowy

Placek z jabłkami

Drożdżowe z jabłkami

Strucla jabłkowa

Ciasto jabłkowo-borówkowe

Szarlotka po szwedzku  

Ciasto z nadzieniem jabłkowo-winnym

Szarlotka z nadzieniem

Rożki nugatowo-jabłkowe

Jabłecznik z winem

Kremowy tort

Tarta jabłkowo-marcepanowa

Tarta jabłkowa z migdałami

Jabłkowe marzenie

Szarlotka z ajerkoniakiem

Szarlotka z migdałami

Szarlotka imbirowa z pistacjami

Dożynkowy wianek

Pikantna zapiekanka z jabłkami

 

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne