Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 3/2008

Pieczenie Jest Proste 3/2008

Lubicie domowe wypieki i pieczenie, ale macie dosyć uciążliwego odważania składników? Oto coś specjalnie dla Was: zbiór wspaniałych przepisów, zarówno na słodkie jak i pikantne specjały,  przy których jako miarki wystarczy użyć… po prostu szklanki. Dla pewności oprócz ilości „na szklanki”, przy każdym składniku podajemy również tradycyjnym sposobem objętość w litrach lub mililitrach i wagę w gramach.

 

Objętość: 32 str.

Format: 17,5x24,5 cm

 

Spis treści

Babka „zebra” 

Placek z jabłkami i pomarańczową glazurą

Marmurkowe ciasto z jabłkami

Ptysiowe łabędzie

Placek ryżowy

Ryżowy tort na zimno

Babka z czekoladą i marcepanem

Babka marchwiowo-orzechowa  

Placek z rabarbarem

Szarlotka z kruszonką

Przekładaniec „cappuccino”

Tort jogurtowy z melonem  

Tort makowo-malinowy

Tort makowo-malinowy

Bułeczki z rodzynkami

Babka z wiśniami

Babka piwna z ananasem

Placek gruszkowy

Czekoladowe wieżyczki

Ciasto marcepanowo-truskawkowe

Tort waniliowo-truskawkowy

Muffinki kawowe

Muffinki z whisky

Aromatyczny placek

Ciasto ryżowe

Pikantne torciki

Pikantny tort serowy

 

Cena: 4.90 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne