Pieczenie Jest Proste 2/2020

Pieczenie Jest Proste 2/2020

Serniki jako ciasta lub desery, pieczone lub schłodzone, na kruchym spodzie lub na spodzie z pokruszonych ciasteczek lub orzechów – choć wybór jest ogromny, spróbujemy opisać go w kilku słowach. W numerze są sernikowe babeczki ozdobione gruszką, pralinki z żurawiną, babka z mandarynkami, strudel z malinami, torty sękaczowy, kawowy i czekoladowy oraz serniczki w cieście filo. Do niektórych ciast dodajemy owoce, abyście mogli sięgać po przepisy cały rok. Wiosną polecamy sernik z truskawkami i rabarbarem, latem z wiśniami i owocami leśnymi, jesienią z gruszkami, jabłkami, jeżynami, czarnym bzem, a nawet z dynią. Zimą, lub gdy tylko nabierzecie ochotę, możecie zrobić ciasto z pomarańczami, cytrynami lub batatem. Ale jest też sernik z makiem, są ciasta z konfiturami, z kakao, a nawet z tofu (kremowy tofurnik z cytrynami). Wierzchy wypieków bywają różne. Jest sernik pod bezą, ciasta posypane kruszonką lub orzechami, polane polewą, z widocznym marmurkowym rysunkiem lub wyrównane kremem. Tyle możemy przekazać słowem. O tym, jak serniczki smakują, musicie przekonać się sami.

Cena: 6.99 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne