Nasze czasopisma >

Nowości >

Pieczenie Jest Proste 2/2018

Pieczenie Jest Proste 2/2018

90 przepisów na warzywa podane na surowo, przygotowane na patelni lub w piekarniku oraz ugotowane i – szczególnie pożądane w maju – grillowane. Nie ma mowy o nudzie, rutynie i miałkich smakach. W zeszycie są potrawy z lokalnych i sezonowych warzyw, jak np. ostra sałatka ze szpinakiem, cebulą i rzodkiewką, racuszki dyniowe, ciasto drożdżowe z jarmużem czy szaszłyki z wołowiny i papryki lub zupa krem z brukwi. Mamy też dania z różnych stron świata: sałatkę hiszpańską i azjatycką, śródziemnomorskie gazpacho, tortille z batatami, quiche z papryką, strudel szpinakowo-grzybowy z sosem borowikowym, bawarską zupę minestrone z grzankami oraz meksykańskie warzywa z grilla… pycha! I zupełne szaleństwo niczym fusion cuisine: tortilla z batatami, curry z kalafiora z orzechami włoskimi, tofu i mleczkiem kokosowym, zupa krem z topinamburu oraz komosa ryżowa z grillowaną cukinią. A do tego małe co nieco: kilka wspaniały warzywnych koktajli oraz przepisy na salsę i konfitury. Smacznego!

Cena: 5.99 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne