Pieczenie Jest Proste 6/2011

Pieczenie Jest Proste 6/2011

Placek z blachy potrafi być różnorodny. Placek na bazie ciasta drożdżowego, ucieranego, kruchego, biszkoptowego i francuskiego, ciasta z dodatkiem twarogu, kakao, marcepana, czekolady i mielonych orzechów – to tylko niektóre z możliwości. Samo ciasto to oczywiście jeszcze nie wszystko! Co powiecie na zanurzone w cieście bakalie i kawałki owoców albo na placek pod bezową pierzynką? A może wolicie dodatki w postaci masy sernikowej, maku, galaretki bądź pysznego kremu? Zajrzyjcie do niniejszego numeru, a poznacie 25 wariantów placka z blachy – każdy inny, każdy smaczny!

 

SPIS TREŚCI:

Drożdżowy placek z gruszkami

Sernik zdobiony ciastem francuskim

Placek z kremem, jeżynami i galaretką

Orzechowy placek z wiśniami

Szarlotka z blachy

Kakaowy biszkopt z kremem budyniowym

Placek z 2 rodzajami kremu i morelami

Biszkopt z kremem i mandarynkami

Placek z porzeczkami i bezą

Drożdżowy placek ze śliwkami

Placek z kremem i brzoskwiniami

Sernik z morelami i kruszonką

Placek przekładany kremem i winogronami

Placek z wiśniami i bitą śmietaną

Placek z makiem i kruszonką

Placek na szybko

Ciasto przekładane kremem

Ciasto francuskie ze śmietaną i wiśniami

Warstwowy placek z ananasem

Placek karaibski

Świąteczny orzechowiec straciatella

Placek czekoladowo-kokosowy

Placek przekładany kremem truskawkowym

Śmietankowy placek z wiśniami

Placek cebulowy z boczkiem

Sposób na udane ciasto drożdżowe

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne