Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 5/2011

Pieczenie Jest Proste 5/2011

Przed Wami 28 przepisów z wykorzystaniem jabłek. Różne rodzaje ciast, jak i rozmaite sposoby przygotowania owoców pozwolą Wam dobrać idealny deser na każdą okazję i każdy gust. Wśród propozycji bogaty asortyment przepysznych wypieków – od muffinek i tartaletek, poprzez placki z blachy, aż po wykwintne torty. Do wyboru macie ciasta drożdżowe, francuskie, na bazie twarogu, ucierane i kruche. Nie zabraknie wśród nich wariantów klasycznej szarlotki, jak i mniej standardowych wypieków – np. z nadziewanymi jabłkami w całości zanurzonymi w słodkim cieście. A może macie ochotę na słodkie danie z patelni? Koniecznie spróbujcie smażonych jabłek ze śmietaną i jabłek smażonych w cieście herbacianym!

 

SPIS TREŚCI:

Ciasto z nadziewanymi jabłkami

Imbirowa szarlotka z kruszonką

Tort z kremem i jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkiem

Deser jabłkowo-migdałowy

Drożdżowe ciasto z jabłkami i kruszonką

Szarlotka ziemniaczano-orzechowa

Jabłkowe torciki

Kruche torciki z jabłkami

Szarlotka pieczona do góry spodem

Tort z jabłkami i ponczem

Smażone jabłka ze śmietaną

Jabłka w herbacianym cieście

Kakaowy tort z kremem i jabłkami

Twarogowa szarlotka

Jabłkowe muffinki

Babka z jabłkami

Jabłkowy placek z pistacjami

Drożdżowy placek z jabłkami i polewą

Szarlotka z waniliową polewą

Szarlotka z kruchą kratką

Tartaletki z jabłkiem i lodami

Jabłka w cieście z sosem

Makowy placek z jabłkami i czereśniami

Placek jabłkowo-makowo-twarogowy

Tartaletki z jabłkami i kardamonem

Tarta jabłkowa z migdałami

Chleb z jabłkiem i bakaliami

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne