Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 4/2011

Pieczenie Jest Proste 4/2011

Czym osłodzić sobie słoneczne popołudnie spędzone przy kawie bądź herbacie lub ciepły, letni wieczór jeśli nie pysznym deserem z lekkim kremem i owocami? A może szukacie słodkiego specjału na letnie przyjęcie lub wykwintnego tortu na uroczystą okazję? Koniecznie zajrzyjcie do niniejszego wydania! W nim przepisy na ciasto biszkoptowe, ucierane, kruche i parzone oraz propozycje deserów na biszkoptowych i herbatnikowych spodach niewymagających pieczenia. Słodkości z kremami na bazie twarogu, śmietany i jogurtu, z galaretkami i owocami zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszów.

 

SPIS TREŚCI:

Tort z kremem i malinami

Owocowy placek z kremem i galaretką

Kremowe torciki z pomarańczową nutą (bez pieczenia)

Deser z kremem limetkowym (bez pieczenia)

Babeczki

Tort kokosowy (bez pieczenia

Tort z kremem budyniowym i owocami

Rolada truskawkowa

Ptysie z kremem i jeżynami

Tort z kremem i galaretką (bez pieczenia)

Tort szampański z brzoskwiniami (bez pieczenia)

Tort z kremem makowym i wiśniami (bez pieczenia)

Babka na winie z wiśniami i lukrem

Tarta z marcepanem i gruszkami

Gruszkowiec z blachy

Wykwintny tort

Tartaletki z gruszkami i serem roquefort

Drożdżowe bułeczki z jabłkami

Sernik z brzoskwiniami

Tort twarogowo-mandarynkowy (bez pieczenia)

Lodowy kopiec z porzeczkami

Tort porzeczkowy z kremem i galaretką (bez pieczenia)

Tort cappuccino z wiśniami (bez pieczenia)

Śliwkowe serniczki z filiżanki

Brzoskwiniowy kopiec

Tort z kremem jogurtowym i jagodami (bez pieczenia)

Tort gruszkowo-orzechowy (bez pieczenia)

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne