Pieczenie Jest Proste 3/2011

Pieczenie Jest Proste 3/2011

Sezon truskawkowy zdaniem niejednego smakosza trwa zdecydowanie za krótko. Nie pozostaje więc nic innego, jak maksymalnie wykorzystać ten krótki okres. Oto 21 przepisów na wyśmienite wypieki, które pozwolą nam smak truskawek w połączeniu z pysznymi kremami, śmietaną, marcepanem, galaretką i czekoladą. Wśród propozycji ciasta kruche, biszkoptowe, ucierane, francuskie i parzone: od miniaturowych ptysiów i drobnych babeczek, poprzez placki z blachy aż po rolady i wykwintne torty.

 

 

SPIS TREŚCI:

Truskawkowy tort z winem

Torciki z truskawkami

Truskawkowe rożki z ciasta francuskiego

Kopiec z nadzieniem truskawkowym

Serduszka z kremem i truskawkami

Serce z kremem truskawkowym

Placek z kremem i truskawkami

Miniaturowe ptysie z truskawkami

Truskawkowe łódeczki

Truskawkowy torcik z eklerkami

Truskawkowy kopiec z galaretką

Placek truskawkowo-rabarbarowy

Tort makowo-truskawkowy

Wiedeński torcik z truskawkami

Bezowy torcik z truskawkami

Tort truskawkowy z ajerkoniakiem

Ptysie ze śmietaną i truskawkami

Serduszka z truskawkami i galaretką

Rolada z kremem truskawkowym

Tort z truskawkowym kremem i śmietaną

Truskawkowe ciasto marmurkowe

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne