Pieczenie Jest Proste 2/2011

Pieczenie Jest Proste 2/2011

Zima dobiega końca, wiosna jeszcze się na dobre nie zaczęła. Do sezonu owocowego wciąż daleko… Szukacie sposobu na osłodę tego przejściowego okresu? Oto zbiór aż 28 doskonałych propozycji! Owoce zerwane prosto z krzewu i drzewa z powodzeniem zastępujemy owocami z puszki bądź słoika, winogronami, bananami i cytrusami. Nie zabraknie też słodkości z dodatkiem czekolady, marcepanu, likierów, kawy, migdałów i orzechów. Do wyboru: ciasta kruche, drożdżowe, ucierane, francuskie, ptysiowe i biszkoptowe, serniki, placki, torty i drobne przekąski.

SPIS TREŚCI:

Placek z polewą

Szarlotka z amaretto

Marchewkowe ciasto z musem śliwkowym

Marmurkowa babka

Sernik herbaciany

Sernik kokosowy

Ptysie z kremem i wiśniami

Jabłkowe torciki z cynamonem i żurawiną

Kakaowy biszkopt z nadzieniem owocowym

Czekoladowy gruszkowiec

Gruszkowa tarta z orzechami

Drożdżowe ciasto z nadzieniem orzechowym

Tarta z kremem i malinami

Gruszki w cieście francuskim

Drożdżowe babeczki z nutką pomarańczy

Drożdżowe ciasto z wiśniami

Ciasto z wiśniami i polewą

Owocowe babeczki

Placek z marcepanem i owocami

Ciasto limetkowe z masą twarogową

Tarta cytrynowa z bezą

Ciasto z polewą i winogronami

Drożdżowy placek z nadzieniem

Orzechowe koperty

Kakaowy tort z pomarańczowym kremem

Tarta brzoskwiniowa

Ciasto z nadzieniem morelowym i polewą

Tort czekoladowy z ajerkoniakiem

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne