Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 6/2010

Pieczenie Jest Proste 6/2010

Święta Bożego Narodzenia kojarzą się smakoszom ze słodkimi aromatami ciastek, makowców i pierników. Ten numer powstał specjalnie dla nich! Przedstawione wypieki nie tylko uszlachetnią świąteczne menu, ale i zachwycą biesiadników swym wyglądem. Pięknie dekorowane strucle, ciasta w kształcie gwiazd, dwukolorowy wypiek o wzorze szachownicy, wykwintne torty zdobione owocami, marcepanem, bakaliami i śmietaną będą bowiem ucztą zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. Wśród propozycji nie zabraknie też przepisów na świąteczny wariant sernika, ciasta z czerwonym winem, nutką koniaku lub whisky oraz drobnych słodkości w postaci babeczek i nadziewanych rogalików. Palce lizać!

 

SPIS TREŚCI:

Muffinki czekoladowo-orzechowe z polewą

Dwukolorowy specjał

Korzenny warkocz z nadzieniem

Świąteczna strucla z owocami

Piernik z kremem mascarpone

Rogaliki z nadzieniem

Drożdżowy placek z jabłkami

Orzechowy sernik z mandarynką

Tort z czerwonym winem

Ciasto z nadzieniem orzechowo-wiśniowym

Kawowy wianek z kremem

Gwiazda

Cytrynowy sernik z jabłkami

Tort migdałowy

Śmietankowy tort z pomarańczową nutką

Tort na specjalną okazję

Marmurkowy tort z kremem

Gwiazda z galaretką

Tort cappuccino

Tort gruszkowy z nutką koniaku

Tort mango z kumkwatem i anyżem

Florentynki

Czekoladowy tort z kremem waniliowym

Tort z pralinami Mozarta

Biały tort wigilijny

Świąteczny tort z winem

Kakaowy tort z kremem kawowym

Tort z marcepanem

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne