Nasze czasopisma >

Kulinaria >

Pieczenie Jest Proste 5/2010

Pieczenie Jest Proste 5/2010

Jabłka i gruszki to idealny komponent wielu smakowitych wypieków. W numerze 20 udowadniających to przepisów – począwszy od drobnych babeczek i rożków, poprzez ciasta i placki aż po wykwintne torty na specjalne okazje. Asortyment smaków dogodzi każdemu podniebieniu – ciasta kruche, drożdżowe, biszkoptowe i francuskie, z bakaliami, czekoladą i kremem. Jest w czym wybierać!

 

SPIS TREŚCI:

Szarlotka z makiem

Kakaowy tort ze śmietaną i gruszkami

Szarlotka z nadzieniem marcepanowym

Placek gruszkowo-winogronowy

Gruszkowiec z kremem orzechowym

Szarlotka z winem

Pieczone jabłka z nadzieniem

Nadziewane jabłka w cieście

Kruche torciki z kremem i gruszkami

Jabłkowy przysmak

Francuskie rożki z jabłkami

Placek drożdżowy z jabłkami i bakaliami

Ciasto francuskie z jabłkami

Cynamonowa szarlotka

Ciasto gruszkowe z polewą marcepanową

Strucla jabłkowo-brzoskwiniowa

Jabłkowy tort bez pieczenia

Ciasto gruszkowe z kremem i polewą

Twarogowa zapiekanka z jabłkami

Jabłkowa babka

Przygotowanie ciasta biszkoptowego

Wiadomości o jabłkach

Cena: 5.50 PLN

Opcje kupna:

do koszyka jako prezent

Numery Archiwalne